HPVologija – 04.03. International day of HPV awareness

HPV infekcija, kao visokofrekventna spolno prenosiva bolest koja uzrokuje 6 vrsta raka, zaslužuje posebnu pozornost prilikom informiranja mladih i šire javnosti o spolnom zdravlju i spolno odgovornom ponašanju.

U suradnji projekta “Budi mrak” udruge croMSIC, studentske sekcije za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, studentske sekcije za dermatovenerologiju i studentske sekcije za ginekologiju osmišljeno je obilježavanje internacionalnog dana osvještenosti o HPV-u u obliku zanimljivog online multidisciplinarnog predavanja “HPVologija” na kojem će sudionici imati priliku saznati sve važne informacije vezane za prijenos, prevenciju i bolesti koje uzrokuje sam virus od vrhunskih stručnjaka iz područja epidemiologije, otorinolaringologije, dermatovenerologije i ginekologije.

Teme predavanja i lista cijenjenih predavača:

1. Doc. dr. sc. Dražen Butorac, dr.med., specijalist ginekologije i porodništva – “Ginekolog u raljama HPV-a”
2. Doc. dr. sc. Krešimir Gršić, dr.med., specijalist otorinolaringologije – “Tumori glave i HPV – karika koja nedostaje?”
3. Prim. Tatjana Nemeth Blažić, dr. med., specijalist epidemiologije – “Epidemiologija i prevencija HPV-a”
4. Prof. dr. sc. Mihael Skerlev, dr. med., specijalist dermatovenerologije – “HPV cjepivo: jesmo li išta naučili od korone?”

Predavanje će se održati 4.ožujka u 17:00 sati putem ZOOM platforme.
Link za spajanje: