KAKO POSTATI mRAK RODITELJ I SAČUVATI ZDRAVLJE SVOJE DJECE?

Udruga studenata medicine CroMSIC , u suradnji s HZJZ-om  i uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, predstavili su kampanju Budi mRAK roditelj, usmjerenu na prevenciju i cijepljenje protiv HPV-a, uzročnika 6 vrsta karcinoma!

Budi mRAK roditelj nadogradnja je već postojeće kampanje Budi mRAK. Ova kampanja za razliku od prethodne, usmjerena je na roditelje učenika osmih razreda i srednjih škola. U sklopu kampanje budi mRAK roditelj, napravili smo digitalni newsletter koji je odobren od Ministarstva obrazovanja te će biti dostupan na njihovim stranicama. Roditelji će u par klikova dobiti sve potrebne informacije o HPVu te o mogućnosti prevencije, cijepljenja. Štampar je stvorio temelje narodne medicine i prevencije, te s ponosom možemo reći da je ovaj projekt na neki način „Štamparovština novog doba“. U suradnji sa zdravstvenim institucijama, školskom medicinom, epidemiolozima i mnogim partnerima i ambasadorima radimo na digitalnom zdravstvenom prosvjećivanju koje može spasiti mnoge živote!“- rekao je Marko Gangur, Nacionalni dužnosnik za javno zdravstvo Udruge CroMSIC.

Digitalni newsletter, koji ima kreativan, edukativan sadržaj i video izjave stručnjaka, dobio je odobrenje od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, te će biti dostupan svima od listopada na stranicama Ministarstva obrazovanja kao i stranicama kampanje i Udruge. Škole će, ukoliko tako odluče, isti slati putem e-maila roditeljima kako bi na jednom mjestu saznali sve o HPV-u i cijepljenju protiv njega.

Cijepljenje je do kraja ove godine besplatno za sve mlade do 25 godina. Važno je istaknuti kako je Grad Zagreb prvi uveo besplatno cjepivo za sve učenike osmih razreda.

Detaljnije informacije o Digitalnom newsletteru možete pronaći na: https://g.budi-mrak.com/budimrakroditelj-digitalni-newsletter/

 

Kampanju Budi mRAK roditelj su podržale mnoge osobe iz javnog života, poput Nede Parmać, Nevene Rendeli, Ide Prester, Filipa Mayera,Igora Mešina, Frane Ridjana, Bojane Gregorić Vejzović, Ecije Ojdanić, Gorana Navojca.